Filozófiánk
Szenvedélyesen hiszük abban, hogy az egyéni és szervezeti siker kulcsa a tudatos szemlélet. Ha tudatában vagyunk a céljainknak, a rendelkezésünkre álló eszközöknek, és a segítő és gátló körülményeknek, akkor felelősségteljesen, másokat és magunkat tisztelve tudunk hatékony döntéseket hozni. ​


Célunk az, hogy a csoportos tréningek után minden résztvevő úgy érezze, a tréning igazán megérintette és olyan azonnal használható tudást adott, amire a tréninget követően önállóan is tud építeni.
 
 
Horváth Irma
Managing Director
Konzultáció | tréningmegoldások | facilitátorok képzése


10 éve foglalkozik tanítással, képzések tervezésével, tréningek és workshopok facilitálásával.

Spanyolországban, Angliában, Dubaiban, Kazahsztánban és legutóbb pedig Malajziában dolgozott tanácsadóként és képzett tanárokat, minisztériumi döntéshozókat, és menedzsereket, többféle szervezetben a British Counciltól egészen a multinacionális vállalatokig.

Tréning módszerek: Buncher Leadership Development JDC Informal Educator Experiential learning The Advantage licensed trainer
Szalai Éva
Business Development Manager
Konzultáció | üzletfejlesztés | ügyfélkapcsolatok


Közgazdász, HR tanácsadóként munkaerő-kiválasztás és képzés-fejlesztési projektekre fókuszál. Korábban egy nonprofit szervezet HR vezetőjeként gyakorlatban is megtapasztalhatta az egyes folyamatok működtetését. 2 éve foglalkozik tapasztalati tanuláson alapuló képzési programok kialakításával és személyre szabásával, magyar, osztrák és svájci ügyfelek részére.

Szabadidejében szívesen utazik, illetve olyan programok szervezésében vesz részt, amely a magyar fiatalok kreativitását és vállalkozókedvét fejleszti, egy nonprofit szervezet elnökeként.
 
 
 
 
 
 
 
Köszönöm még egyszer a csapat nevében is ezt a szuper napot! Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam még a csapattól a tréning után. Remélem, hogy még lesz alkalmunk sok hasonló tréningen részt venni. ​

Molnár Dóra, ​
District Manager​
Starbucks Hungary

 
 
A közelmúltban vettem részt egy tréningen, melyet Horváth Irma állított össze és trénerként nagy hozzáértéssel és odaadással le is vezényelt. Rendkívül érdekes és hasznos foglalkozás volt. A műfaja némileg eltért a korábban általam megismer-tekétől. Egyedi módon, kimondottan az érzelmi kompetenciák fejlesztését tűzte ki maga elé célul. A tréning képes volt „erőgyűjtésként”, „feltöltődésként” is működni, esetenként igen hasznos esetmegbeszélő fórummá is válva. Intézményvezetőként is nagy hasznomra vált a tréning két napja: lehetővé tette ugyanis számomra, hogy kollégáimmal a korábbinál jóval személyesebb kapcsolatot teremthessek.

Vattamány Gyula,
Intézményvezető Wesley János
Többcélú Intézmény

Szeretném megragadni ezt az alkalmat, hogy kifejezzem a legmélyebb köszönetemet és hálámat Irma Horváthnak a Maláj Oktatási Minisztériummal végzett munkájával kapcsolatban. Irma nagyon érzékenyen reagált az igényeinkre és türelmes, barátságos, szorgalmas embert ismertünk meg benne, akivel öröm volt együtt dolgozni.

Dr Jayanti S Sothinathan
Head of Department
Ministry of Education Malaysia

​A trénerünk a korábban egyeztetett céloknak megfelelően szabta testre a tanulási folyamatot, melyet és a két napos tréning alatt a kimondott és kimondatlan jelzéseinket is figyelembe véve alakított úgy, hogy a csapatunk minél többet profitálhasson belőle. Hozzáértően és érzékenyen közelítette meg a résztvevőket, megosztva megfigyeléseit, de hagyva, hogy mi értelmezzük a gyakorlatokban történteket és vonjuk le a tanulságokat. A folyamat végére a csapat tagjai bizalomnövekedésről számoltak be és a csapaton belüli proaktív visszajelzések számának növekedését tapasztaltuk. Olyan kommunikációs közeget tudtunk kialakítani, melyben hagytunk időt egymásnak a kifejezésre és a megértésre, és melyben a jelenlét igazi mentális figyelemmel párosult.
A tréningmetodológiának és a trénerünk rátermettségének ebben elengedhetetlen szerepe volt. Újult erővel és konkrét akciótervvel hagytuk el a helyszínt, megerősítve a csapat működését és biztosítva az egyes szervezeti egységeket képviselő vezetőségi tagok prioritásainak összehangoltságát, alapvető szemléletbeli kérdéseket is tisztázva.

Fazekas Péter
Head of SSC
Acelity

Nem régiben két tréningen is résztvettem vezető kollégáimmal együtt, melyet Horváth Irma vezetett. (együttműködési tréning és vezetői készségfejlesztő tréning) Számos tanfolyamon vettem már részt, de a tréner felkészültsége, lelkesedése és rugalmassága miatt ez igazán meghatározó élmény volt. Hónapokkal a képzés után is lelkesen gondolok vissza a tréningre és az ott tanultak tovább dolgoznak bennem és biztosan állíthatom, hogy kollégáimban is. Beszélgetések során kiderült, hogy bizonyos elemeket, fejlesztéseket azonnal be tudtunk építeni a munkánkba, vezetői tevékenységünkbe, és még mindig motiváltak vagyunk, hogy tovább dolgozzunk a saját egyéni fejlődésünkön. A legfontosabb gondolat, hogy az összes kollégámnak (és mindenki másnak is) kívánom, hogy ezt a meghatározó tréning élményt átélje. ​

Sápi Lídia​
Gazdasági igazgató​
Aquis Innovo​

 
 
Morea
(mɔːˈrɪə) főnév az eperfafélék családjának latin neve

A mitológiában a bölcsesség, a támogatás, és a tudatos türelem szimbólumának tartják. Az eperfa egészen addig nem borul virágba, amíg a fagy veszélye el nem múlik. Ellenben, amint elérkezett az idő, egy éjszaka alatt teljesen virágba borul.

Úgy éreztük, hogy az eperfa találó szimbólum számunkra és ezért ez inspirálta a nevünket is. A személyes fejlődést elindító változás is olyan látványos, mint az eperfa virágzása. Ugyanakkor tudatos türelemre van szükségünk ahhoz, hogy ne csak kivárjuk, hogy egy új, kedvező viselkedés megszülessen bennünk, de megbecsüljük és élvezzük a hozzá vezető utat.